Prenumele este obligatoriu!
Numele este obligatoriu!
Prenumele este invalid!
Numele este invalid!
Adresa de email este invalidă!
Adresa de email este obligatorie!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Adresa de email este deja înregistrată!
Parola este obligatorie!
Introduceți o parolă validă!
Introduceți minim 6 caractere!
Introduceți maxim 16 caractere!
Parolele nu sunt identice!
Vă rugăm să acceptați Regulamentul de Licitare!
Eroare de autentificare. Email-ul sau parola nu sunt corecte!

Cum vând

Cum puteţi vinde o operă de artă prin Artmark
Odată ce v-aţi hotărât să puneţi în vânzare o operă de artă, Artmark vă asigură cele mai bune condiţii pentru a o valoriza. Specialiştii noştri vă vor oferi consultanţă de-a lungul întregului proces, de la alegerea celui mai bun moment pentru scoaterea pe piaţă a operei, până la conceperea unui plan de marketing specializat pentru punerea sa în valoare. O privire comparativă asupra rezultatelor Artmark demonstrează că aici operele de artă au obţinut  la vânzare cele mai înalte valori din piaţa de artă.

1. Aflaţi valoarea operei de artă pe care o deţineţi


 • Prima probă prin care trebuie să treacă o operă de artă în drumul său spre vânzare este stabilirea autenticităţii – probă realizată de experţi cu background relevant în diferite arii ale artei româneşti şi europene. Pe baza certificării şi documentaţiei oferite de experţi, biroul de evaluare şi custodie identifică apoi intervalul estimativ în care se situează valoarea operei.
 • Expertiza şi evaluarea operelor în vederea vânzării prin licitație sunt gratuite la Artmark. Pentru o părere preliminară din partea specialiştilor noştri, trimiteți un e-mail cu o fotografie şi detalii legate de proprietate, la adresa deponenti@artmark.ro. În scurt timp, veţi primi un răspuns, împreună cu o posibilă invitaţie la întâlnire.
 • Vă puteţi programa pentru o întâlnire şi telefonic, contactând unul dintre specialiştii Biroului de Evaluare şi Custodie. De asemenea, puteţi veni direct cu opera la sediul Artmark, în timpul programului de depunere în consignaţie, evaluare şi expertizare:
  • MARȚI 11:00 – 18:00
  • JOI 14:00 – 18:00
  • SÂMBĂTĂ 11:00 -14:00

2. Negociaţi preţul de pornire


 • După aflarea valorii estimative a proprietăţii dumneavoastră, este timpul să negociaţi preţul de pornire recomandat de Biroul de Evaluare şi Custodie Artmark. Acesta va fi întotdeauna mai mic decât limita inferioară a intervalului estimativ al valorii de piaţă, pentru a încuraja concursul de oferte în licitaţie.
 • Odată stabilite preţul de pornire şi licitaţia cea mai potrivită din calendarul casei pentru ca proprietatea dumneavoastră să fie scoasă la vânzare, Artmark eliberează, în dublu exemplar, certificatul de custodie/consignaţie.

3. Aduceţi opera la noi


Departamentele de Cercetare, Marketing şi Vânzări se vor ocupa în mod special de sporirea şanselor ca proprietatea dumneavoastră să obţină un preţ de adjudecare cât mai bun. Vă invităm să aduceţi opera în custodie cu cel puţin 6 săptămâni înaintea datei de licitaţie stabilite. Acest timp este necesar realizării unei cercetări de specialitate, redactării fişei de documentare, tipăririi şi distribuirii catalogului de licitaţie – pe scurt, promovării profesioniste.

4. Asistaţi la licitaţie şi primiţi plata


 • Echipa Artmark va face tot posibilul pentru ca proprietatea dumneavoastră să fie adjudecată cu succes. În aproximativ 2 săptămâni de la licitație, primiţi suma la care s-a încheiat vânzarea, din care Artmark își rezervă comisionul stabilit în certificatul de custodie/consignaţie.
 • În cazul în care opera nu este adjudecată în licitaţie, aceasta va rămâne încă două săptămâni la Artmark, timp în care este oferită spre vânzare la valoarea minimă a intervalului estimativ.

5. Bucuraţi-vă de alegerea făcută!


Artmark se angajează să păstreze confidenţialitatea datelor şi să nu vă divulge identitatea, cu excepţia cazului în care primeşte autorizarea dumneavoastră.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citiți mai multe aici.
x