Prenumele este obligatoriu!
Numele este obligatoriu!
Prenumele este invalid!
Numele este invalid!
Adresa de email este invalidă!
Adresa de email este obligatorie!
Numărul de telefon este obligatoriu!
Adresa de email este deja înregistrată!
Parola este obligatorie!
Introduceți o parolă validă!
Introduceți minim 6 caractere!
Introduceți maxim 16 caractere!
Parolele nu sunt identice!
Vă rugăm să acceptați Regulamentul de Licitare!
Eroare de autentificare. Email-ul sau parola nu sunt corecte!

Artă postmodernă și contemporană

Acoperind o paletă largă, trasată de sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, piaţa românească de artă postmodernă și contemporană – căreia Artmark îi acordă o atenție deosebită, rezervându-i patru licitații anual - confirmă de la o ediţie la alta trendul constant ascendent. Interesul crescut pe piaţa românească pentru arta contemporană, bine conturat încă din 2012, se accentuează în 2013, odată cu popularitatea generată de tranzacţionarea de către importante case de licitaţii internaționale a artiştilor români.

Confirmarea valorii artiştilor români contemporani peste graniţe a reuşit să crească atât entuziasmul colecţionarilor români, cât şi încrederea în valoarea operelor şi în potenţialul de creştere al acestora. Lucrările de artă contemporană, deseori mai apropiate de cumpărători ca tematică și mai accesibile ca preţ, atrag tot mai mulţi pasionaţi -  faţă de prima jumătate a lui 2012, în 2013 numărul lucrărilor de artă contemporană vândute prin licitaţie s-a dublat.

Tendinţă de creştere se observă şi în analiza vânzărilor Artmark de artă contemporană, cu aproape 60% mai ridicate în prima parte a anului 2013 faţă de media aceleiaşi perioade din 2012, un volum al vânzărilor vizibil crescut, cu încasări de peste 300.0000 euro, una dintre cele mai mari rate de adjudecare dintre licitațiile tematice (aproape 95%) şi numeroase recorduri de autor.

În zona postmodernistă, vorbim despre recordurile maeștrilor Alexandru Ciucurencu(60.000 de euro pentru ”Jucătoarea de şah”, record înregistrat în iunie 2012 ) și Corneliu Baba (50.000 de euro pentru ”Spaime”, record înregistrat în decembrie 2012), în timp ce în zona contemporană prima operă Andrei Cădere tranzacționată pe piața internă,”Primăvară în Țara Minunilor”, aduce un rezultat de 22.000 de euro, de patru ori valoarea maximă estimată, în iulie 2013.Experți

Dr.
Ruxandra Garofeanu
Expert atestat MCPN

Dr.
Maria Albani
Expert atestat MCPN


Radu Popica
Expert atestat MCPN

Consignare și Evaluare


Ioana Spiridon (Ciocoiu)
Șef Birou consignare Artă Postbelică & Contemporană
Evaluator membru AEEAR
Evaluator autorizat UNEVAR


0757 026 459
ioana.ciocoiu@artmark.ro

Roxana Scripcaru
Specialist junior

0736 381 153
roxana.scripcaru@artmark.ro

Sales Advisory


Roxana Dumitru
Specialist Junior - Sales Advisory

0757 056 108
roxana.dumitru@artmark.ro

Recorduri & vânzări notabile

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citiți mai multe aici.
x